Nieuws

ChimayTrad. sauciss.fromage TRSP ChimayTrad. jambon bière TRSP ChimayTrad. patéfromage TRSP

20/06/2020 - We voeren grootschalige distributie uit onder ons eigen merk.

EXCLUSIEF voor Carrefour Groupe “Selfservice afdeling” met drie regionale producten.

 

 

23/02/2017 – Breydel Chimay Group neemt kookgoed Jan Schots nv over

Recent werd er een overeenkomst bereikt met het bedrijf Jan Schots NV in Wommelgem. Deze producent van kookgoed en salades zal vanaf 1 mei 2017 de productie in haar gebouwen stopzetten.

Om de toekomst verder vorm te geven, heeft Schots ervoor gekozen om, wat het kookgoed betreft, aan te sluiten bij de Breydel Chimay Group. Concreet betekent dit dat vanaf 1 mei de productie van het kookgoed zal gebeuren in één van de twee productiesites van de Breydel Chimay Group: Vleeswaren Antonio (Breydel) te Gavere of Salaisons du Hainaut (Chimay Tradition) te Chimay.

Met deze overname verstevigt de Breydel Chimay Group haar positie op de markt en wil ze haar klanten een nog breder kwalitatief hoogstaand gamma aanbieden.

 

Sirha Lyon: meet us at stand 2.1L18

13, 18 & 20/06/2016 – Supporter samen met ons voor de Rode Duivels op het circuit van Chimay!

Op 13 juni spelen de Rode Duivels hun eerste match op het EK tegen Italië.  Niets zo gezellig als samen met vrienden en familie de match te bekijken op groot scherm! Het beloofd alvast een groot volksfeest te worden en daarop wil Chimay Tradition natuurlijk niet ontbreken!

Voor, tijdens en na de match laten we je graag kennismaken met onze nagelnieuwe foodtruck.

Er zal een broodje Chimay ham en een broodje Chimay paté voor slechts € 3 aangeboden worden.

Ook de volgende matchen op 18 en 20 juni kan je de match hier op groot scherm volgen en zijn we opnieuw van de partij!

Place to be: Circuit van Chimay - Rue du Grand Prix des Frontières - 6460  Chimay

 • Op 13/06 vanaf 18u.
  om 19u. is er een concert van Thomas Verrecke en zijn trio
  om 21u start de match België – Italië
 • Op 18/06 vanaf 12u.
  om 15u. start de match België – Ierland
  vanaf 18u volksfeest met optredens van “Fred et les Garçons”, “Capital Cut” en “Abbey Road”
 • Op 22/06 vanaf 18u.
  om 19u. concert van Freddy Loco
  om 21u. start de match België – Zweden

04/05/2016 – Chimay Tradition krijgt nieuw gebouw

Sinds de overname van Chimay Tradition door Q-group, nu drie jaar geleden, heeft het merk al enige evoluties doorgemaakt. Naast de samensmelting met Breydel en de nieuwe juridische naam ‘Salaisons du Hainaut’, is nu ook het gebouw in Chimay verkocht en komt er een nieuwbouw in de plaats.

Investeringsplan 2016-2017

Het huidige gebouw van Chimay Tradition is verkocht, de aankoop van nieuwe industriegrond recht tegenover de huidige site is een feit. De locatie van het nieuwe gebouw blijft dus in Chimay/Baileux. De oppervlakte van de grond bedraagt 1,2 hectare, waarvan 2,500m² ingepland staat voor het nieuwe gebouw. De bouwwerken starten eind augustus 2016, de opening van het gebouw zal plaatsvinden in het najaar van 2017.

Bekijk hier ook de video over de uitbreiding van de economische activiteiten in Chimay-Baileux.

06/04/2016Salaisons du Hainaut

In september kondigden we de samenwerking aan tussen Vleeswaren Antonio en Chimay Tradition. Om deze samenwerking kracht bij te zetten, werd tegelijkertijd een nieuwe sterke charcuteriegroep opgericht, de Breydel Chimay Group.

Eén van onze ambities is om het merk Chimay Tradition de komende jaren sterker naar de eindconsument te communiceren. Precies om die duidelijke merkpositionering te realiseren, hebben we recent beslist de naam van het bedrijf los te koppelen van de merknaam. In het verlengde van deze strategische keuze zal vanaf maandag 4 april de juridische naam van Chimay Tradition wijzigen in Salaisons du Hainaut. Alle overige vennootschapsgegevens blijven dezelfde.

Als producent zal Salaisons du Hainaut zowel private label producten als producten onder het merk Chimay Tradition produceren. Door deze beslissing benadrukken we nog sterker het exclusieve karakter van ons merk Chimay Tradition dat voortaan uitsluitend wordt voorbehouden voor kwalitatief hoogstaande en exclusieve vleeswaren.

12/08/2015Breydel Chimay Group

De Belgische vlees- & charcuteriemarkt, net als de volledige sector van de voedingsindustrie, in volle transitie. In ons land is de voedingssector trouwens één van de weinige groeiers in toegevoegde waarde, omzet en arbeidsplaatsen. Precies om ons op die groei en toekomst voor te bereiden, hebben Breydel
en Chimay Tradition beslist om de handen in mekaar te slaan en over te gaan tot de oprichting van Breydel Chimay Group.

06/04/2015Luchtballon Chimay Tradition

In april dit jaar werd de nieuwe promotietool voorgesteld: een luchtballon. Deze ballon maakt deel uit van de marketingmiddelenmix waarmee we in de komende jaren ons artisanaal charcuteriemerk volop op de kaart willen zetten, niet enkel bij de professionele doelgroep maar zeker ook bij de consument.

26/05/2014 - Livre de cuisine “Chimay”

Stefaan Daeninck is culinair adviseur bij brasserie Trappistes de Chimay en weet als geen ander het bier van de Chimay-abdij en de trappistenkaas met hun uitgesproken smaak en karakter te verwerken in culinaire hoogstandjes.
Topfoodfotograaf Bart Van Leuven bracht het smakelijke eindresultaat in beeld, met hier en daar stap-voor-stapfoto’s. Inge Van Damme gaf haar eigen moderne twist aan de vormgeving van het boek.
Ontdek alvast een overheerlijk recept op www.lannoo.be/recept-Chimay