Ons verhaal

IMG_4690  GDesign-Architecten-Chimay-Tradition-Baileux-05-960x640 GDesign-Architecten-Chimay-Tradition-Baileux-02-960x640

Er was eens…

 

1989

Chimay Tradition is opgericht in 1989 onder de naam “Chimay Salaisons SC”. Het eerste bedrijf dat overgnomen werd, inclusief al haar activiteiten, was “le Gaulois” in Jemappes.

 

1992

In 1992 werd een nieuw bedrijf uit de grond gestampt, deze keer in Baileux gedoopt onder de naam « La Chimacienne ». De nieuwe vestiging diende als een moderne productie-eenheid die voldeed aan alle nodige hygiënenormen.

 

2007-2013

In september 2007 krijgt het bedrijf « La Chimacienne » een nieuwe naam die tot op vandaag gedragen wordt, “Chimay Tradition”. Het bedrijf produceert en verdeelt een twintigtal verschillende charcuterieproducten, allemaal op basis van varkensvlees zoals hammen, kookworsten, patés, roulades, enz. De producten worden vacuüm verpakt en zijn bestemd voor een doelgroep van slagers of retailhandelaars. De producten worden op zijn geheel verkocht of zijn bestemd voor de voorversnijding.

 

Alle Chimay Tradition producten zijn gekend voor hun excellente kwaliteit. De producten zijn van puur Belgische oorsprong, artisanaal geproduceerd en terug te vinden in talrijke grootwarenhuizen (Business to Consumer) en bij grossiers (Business to Business).